Wie ben ik?

Petra BoerhoopBiografie en inspiratiebronnen

Tot 1986 was Petra Boerhoop docent gezondheidskunde en omgangskunde in het MBO.

In 1980 behaalde zij het diploma voor yogadocent bij Truus de Boulogne.

Petra is aangesloten bij de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland. Van 2007 tot 2012 had Petra zitting in de Toetscommissie van deze beroepsvereniging. De commissie houdt toezicht op de kwaliteit van opleidingen voor yogaleerkrachten.

Hoe kun je in het hier-en-nu een houding doen zonder aan allerlei dingen te denken?

Petra: "Op zoek naar het antwoord op deze vraag kwam ik bij Willie Deiman, bij wie ik Advaita Yoga ontdekte. Een methode die door inschakelen van het tastgevoel de oefeningen volkomen vanzelfsprekend laat verlopen. Na één les was ik verkocht, en volgde ik drie jaar scholing bij Willie Deiman.
Daarna volgden lessen bij Koos Zondervan en Douwe Tiemersma (Advaitacentrum te Gouda), bij wie ik vanaf 2000 in de weer was met non-dualiteit.
Ondertussen heb ik bij Regine Herbig verschillende jaartrainingen ademthearapie gevolgd. Ook zij heeft haar basis in Advaita Yoga.
Daarna volgde ik de scholing 'Onbeperkt Ontspannen' bij Pia Blok op het Advaitacentrum te Gouda. Pia's oefeningen kun je op scholen doen, gewoon zittend in de klas, bijvoorbeeld ten behoeve van examentrainingen.

In 2021 rondde ik de specialisatie 'Adem en Ontspanning' volgens de methode Van Dixhoorn o.l.v. Yvonne Esser af."